Románia interaktív turistatérképe a Google Map-en
Teta Infoimpex Teta Infoimpex Isten hozta önöket a gmap.ro honlapon.

Honlapunk Románia látnivalóit szeretné bemutatni a Google Map interaktív térképén.

Adatbázisunk 2.808 turista látnivalót, 257 szálláshelyet, 53.450 fényképet, Bihar, Vigyázó, Királyerdő, Torockó, Fogaras és Retyezát hegység részletes térképeit tartalmazza. Mindegyik látnivalót elhelyeztük a GPS koordináták alapján a Google Map térképen és rendelkezik egy rövid leírással. Jelenleg csupán Románia egy részét fedjük le de az adatbázis folyamatosan nő.

Ha most jár először honlapunkon, javasoljuk kövesse végig ezt a rövid bemutatót amelyből megismerheti honlapunk tartalmát és használatát. Klikkeljen a jobboldali képre és a bemutató folytatódik.

A baloldali piros gombra kattintva, már el is kezdheti a böngészést. Fedezze fel Romániát a gmap.ro-n !


Románia térképe

Miután ráklikkelt a piros gombra, annak színe zöldre vált és megjelenik a Romániára centrált Google térkép. Egyidőben több olyan gomb is megjelenik, amely segíti a térkép további használatát.

Az első gomb "Back to previous position" bárhová is tévedne, legfeljebb két lépésben, vissza hozza a térképet Romániára. A következő két gomb a klasszikus "Zoom In" és "Zoom out" amely nagyítja illetve kicsinyíti a térképet.

A "Go to..." illetve "Find" gombbal egy klikkel ráközelítheti a térképet egy látnivalóra amely, az általunk felajánlott, illetve az adatbázisunkban történt keresés után generált listában szerepel.

A "Settings" gombbal a térkép vizuális elemeit, illetve a böngészésben használt nyelvet állíthatja be. A "Facebook" gomb, az ismert közösségi hálón található bemutató oldalunkra dobja, ahol többek között Lájkolhat is minket. Mi biztosan örülnénk ennek.

Turistaövezet

A térképen látható sárga ikonok, egy-egy turisztikai övezetet jelképeznek, a rajtuk látható szám pedig azt mutatja, hány látnivaló van az adott környéken. A zöld ikonok szálláshelyekre vonatkoznak.

Ha bármely ikon felett áthúzzuk az egeret egy, az adott övezetre jellemző kép jelenik meg, illetve az övezet neve.

Ha ráklikkel az adott ikonra a térkép ráközelít az illető övezetre és újabb látnivalók, illetve további övezetek jelennek meg.


Turista látnivaló

Egy bizonyos nagyítás után a térképen már csak a látnivalók ikonjai látszanak, övezeteké már nem. Minden típusú látnivalónak meg van a maga ikonja (palota, templom, barlang, stb.).

Ha bármely ikon felett áthúzzuk az egeret egy, az adott látnivalóra jellemző kép jelenik meg, illetve a látnivaló neve. Ha ráklikkel az ikonra további információkat láthat az adott látnivalóról.


Információk és fényképek

Miután ráklikkelt egy ikonra, az lesz a kiválasztott látnivaló. Ezt, az ikon alatt megjelenő kék korong jelzi. Egyidejűleg megjelenik egy ablak amelyben látható, a látnivalóról rendelkezésünkre álló összes kép és információ. Mindegyik képet előtérbe hozhatjuk egy klikkel és a szövegben is kedvünkre lapozhatunk a "pag." szócska mellett látható "<" illetve ">" jelekre klikkelve.

Az ablak felső részében megjelenik két gomb amellyel a környék részletes, illetve panorámikus, utcaszintű térképét tekinthetjük meg.


Részletes térkép

Ha ráklikkel a "Részletes térkép" gombra, a kiválasztott látnivaló környéke közeli nagyításban fog látszani, egyidejüleg az eredeti térképpel. Mindkét térkép rendelkezik a Google map térképek tulajdonságaival: mozgatható, nagyítható, kicsinyíthető, stb.


Panorámikus kéepek

A "Panoráma" gombra csak akkor lehet klikkelni ha aktív. Ez esetben megjelenik a Google map panorámikus utcatérképe a kiválasztott látnivaló közelében. Ezeket a képeket lehet forgatni, nagyítani, kicsinyíteni és a rajtuk megjelenő nyilakkal még haladni is lehet a környék utcáin. Az alaptérképen megjelenő "Pegman" nevezetű emberke folyamatosan mutatja a kamera helyét és irányát.


Turista útvonalak

A hegyekben a gmap.ro csapata elkészítette a turistautak és látnivalók térképét és ezt ráhelyeztük a Google térképre. Egyenlőre csak a Bihar, Vigyázó, Királykő, Torockó, Fogaras és Retyezát hegység térképe készült el, de dolgozunk a többi hegység térképén is.

A turistajelzések ikonjai ugyanúgy aktívak mint a többi látnivaló ikonja, klikkeljenek rá nyugodtan.


Műholdas képek

Amikor ráközelítünk egy turistaövezetre a térkép típusa magától változik. Lakott övezetek esetében az alaptérkép, természeti övezetek esetében pedig a fizikai térkép lesz aktív. Mindezek ellenére bármikor át lehet váltani akármelyik térképtípusra a fenti jobboldalon található gombokkal.


Go to...

Ha megnyomja a "Go to..." menügombot, megjelenik egy lista amelyben az adatbázisunkban szereplő összes város illetve hegység szerepel. Egy klikkel a kiválasztott övezetre ugrik a térkép, legjobb nagyításban.


Keresés az adatbázisban

Ha megnyomja a "Find" gombot egy keresóablak jelenik meg. Itt tetszőlegesen beírt kulcsszavak (például: nagyvárad, palota) alapján keresgélhet az adatbázisunk látnivalói, illetve övezetei között. Az eredménylistából kiválasztott látnivalóra, egy klikkel ráközelít a térkép.


gmap.ro a Facebook-on

Ha követni akarja honlapunk fejlődését és újdonságait, klikkeljen a "Facebook" gombra és ha tetszik és még nem tette meg "lájkoljon" minket. Ez fog erőt adni munkánk folytatásához.

Ideje ráklikkelni a baloldali piros gombra és elkezdeni a böngészést. Csak kövesse ösztöneit és fedezze fel Romániát!