Harta turistică interactivă a României pe Google Map
Teta Infoimpex Teta Infoimpex Bine aţi venit pe gmap.ro

Situl nostru îşi propune să prezinte obiectivele turistice ale României, având la bază harta interactivă Google Maps.

Baza de date conţine în momentul de faţă: 2.808 obiective turistice, 257 unităţi de cazare, 53.450 imagini, harta detaliată a munţilor Bihor, Vlădeasa, Pădurea Craiului, Trascău, Făgăraş şi Retezat, integrate în Google map. Fiecare obiectiv are o scurtă prezentare şi este localizat pe hartă pe baza codului GPS. Momentan baza de date acoperă doar o parte din teritoriul România, dar este în continuă creştere.

Dacă vizitaţi pentru prima dată situl nostru vă recomandăm să urmaţi în continuare acest tutorial dând un click pe imaginea din dreapta. Veţi avea astfel o privire de ansamblu asupra sitului şi veţi afla cum puteţi accesa diferitele ei facilităţi.

Pentru a incepe navigarea, daţi click pe butonul roşu din partea stângă şi urmaţi-vă instinctul de internaut. Vă dorim navigare plăcută !


Harta României

După ce aţi activat butonul roşu de start, acesta devine verde şi apare harta Gmap poziţionată pe România. Pe bara de unelte din partea stângă apar butoane noi, care vor fi active tot timpul navigării.

Primul buton de sus "Back to previous position" vă va aduce înapoi la harta României în cel mult doi paşi. Următoarele două butoane sunt clasicele "Zoom In" şi "Zoom out" cu care puteţi mări şi micşora harta+

Butoanele "Go to..." şi "Find" vă permite să centraţi harta, cu un singur click, pe obiective turistice alese dintr-o listă prestbilită sau rezultată în urma unei căutări în baza nostră de date+

Butonul "Settings" permite setarea elementelor vizuale ale hărţii şi a limbajului utilizat în navigare, iar butonul "Facebook" vă duce la pagina site-ului gmap.ro de pe cunoscuta reţea de socializare. Un simplu Like ne-ar face deosebit de fericiţi+

Zonă turistică

Iconiţele galbene de pe hartă, având un număr în centru, reprezintă zone de interes turistic, iar cifra indică numărul obiectivelor turistice din zona respectivă. Dacă iconiţa este verde ea grupeaza mai multe unităţi de cazare.

Trecând cu mouse-ul peste oricare iconiţă, veţi putea vedea o imagine caracteristică zonei turistice respective, precum şi numele acesteia.

Dacă daţi click pe aceste iconiţe, harta se centrează pe zona corespunzătoare la un nivel optim de zoom, afişând un număr sporit de obiective şi pemniţându-vă să navigaţi în continuare.


Obiectiv turistic

Dacă aţi ajuns la o mărire suficientă, nu veţi mai vedea iconiţele de grup (cu cifre) ci doar cele ale unor obiective turistice concrete. Fiecare tip de obiectiv (palat, biserică, peşteră, etc.) are propria sa iconiţă.

Trecând cu mouse-ul peste oricare dintre ele, veţi putea vedea o imagine caracteristică obiectivului respectiv precum şi numele acestuia. Dacă daţi click pe iconiţă veţi obţine informaţii suplimentare despre obiectivul turistic ales.


Infomaţii şi imagini

După ce aţi dat click pe iconiţa unui obiectiv acesta devine selectat şi este marcat printr-o bulină albastră. În acelaşi timp apare o ferestră în care se văd toate imaginile şi informaţiile disponibile despre obiectivul selectat. Oricare imagine poate fi adusă în prim-plan printr-un singur click pe ea. Textul poate fi de asemenea paginat cu un click pe caracterele "<" şi ">" aflate de o parte şi alta a cuvântului "pag."+

În partea de sus a ferestrei apar două butoane cu ajutorul cărora puteţi accesa harta detaliată sau panoramică a obiectivului selectat.


Harta detaliată

Apăsând butonul "Harta detaliată" veţi vedea o hartă mărită şi centrată pe obiectivul selectat, suprapusă peste harta de bază. Atât harta detaliată cât şi cea de bază au toate caracteristicile hărţilor Google Maps: pot fi mişcate, mărite şi micşorate+


Imagine panoramică

Apăsând butonul "Panorama" (dacă este activ) veţi putea vedea imagini panoramice oferite de Google Map în zona obiectivului selectat. Imaginile pot fi rotite mărite şi micşorate, iar săgeţile suprapuse peste imagini vă permit să avansaţi de-a lungul străzilor. Un omuleţ "Pegman" suprapus peste harta de bază vă indică poziţia şi orientarea camerei+


Trasee turistice

În zonele montane, peste harta Google Maps am suprapus harta detaliată a traseelor şi obiectivelor turistice, realizată de echipa gmap.ro. Deocamdată acoperim doar munţii Bihor, Vlădeasa, Pădurea Craiului, Făgărş, Retezat şi Trascău, dar nu dorim să ne oprim aici.

Iconiţele marcajelor turistice sunt active având toate caracteristicile celorlalte obiective.


Imagini satelit

La selectarea unei zone turistice este ales automat şi tipul de hartă cel mai potrivit zonei (harta de bază pentru localităţi şi harta fizică pentru zonele montane), dar puteţi schimba oricând tipul de hartă cu ajutorul butoanelor aflate în partea dreaptă-sus.


Go to...

Apăsând butonul "Go to..." apare un meniu din care puteţi alege un oraş, sau o zonă montană prezentă în baza de date gmap.ro. Un simplu click centrează harta pe zona selectată la cel mai potrivit nivel de zoom+


Căutare in baza de date

Butonul "Find" permite căutarea unui obiectiv turistic sau un grup de obiective pe baza unor cuvintele cheie (de exemplu: peşteri apuseni). Cu un click pe oricare element din lista de rezultate, harta se centrează imediat pe obiectivul respectiv+


gmap.ro pe Facebook

Pentru a fi la curent cu noutăţile sitului gmap.ro puteţi să ne urmăriţi pe Facebook şi chiar să daţi un Like ... ne-ar face deosebită plăcere!

Pentru a începe navigarea, daţi click pe butonul roşu din partea stângă şi urmaţi-vă instinctul de internaut. Vă dorim navigare plăcută !